Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за съединител

Колеги помагайте !!! Та с две думи - нямам съединител . Сменявахме лагер на на съединителя сглобихме всичко , имахме самнение за помпа на съединител , но и нея оправихме (май). Сабрахме колата , запалихме я , но съединителя не работи .Вече не знам как да оправя тази кола , а ако отида на маистор поне 400 лв ще ми отидат , а в момента не мога да ги дам. Става вапрос за Алфа Ромео 145 1.3 боксер. Та ако някой е имал същият проблем моля да помогне , защото ми се къса сърцето да я гледам колицата в гаража. А и вече ми се подиграват , казват ми че съм си купил Алфа Умрело

какво значи "не работи" съединителя.
    точка

Comment

Ако сте монтирали всичко правилно,единственото,което остава е да не е обезвъздушена системата.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Може просто да сте попаднали на дефектна бройка. Играчка е, но, за да разбереш трябва да повторите цялата процедура и да идеш в магазина да го смениш. При мен се беше получило точно това, а уж на майстор я правих. Нови част това, онова ама колата не работи. Сменихме съединителя с друг и всичко заспа. Причините може да са още хиляди разбира се, но просто ти казвам и този вариант, за да не не го изключваш като възможност
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
          Колеги помагайте !!! Та с две думи - нямам съединител . Сменявахме лагер на на съединителя сглобихме всичко , имахме самнение за помпа на съединител , но и нея оправихме (май). Сабрахме колата , запалихме я , но съединителя не работи .Вече не знам как да оправя тази кола , а ако отида на маистор поне 400 лв ще ми отидат , а в момента не мога да ги дам. Става вапрос за Алфа Ромео 145 1.3 боксер. Та ако някой е имал същият проблем моля да помогне , защото ми се къса сърцето да я гледам колицата в гаража. А и вече ми се подиграват , казват ми че съм си купил Алфа Умрело
          ти пък от къде ги измисли тези 400 лв обади ли се да питаш поне. Има съединители комплекти за тази кола по 150-160 лева и още стотина за работа да ти вземат ...
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
            ти пък от къде ги измисли тези 400 лв обади ли се да питаш поне. Има съединители комплекти за тази кола по 150-160 лева и още стотина за работа да ти вземат ...
            Колега 150 ми е смяната на съединител , говорим за труд. 170 съединител. Като сложим демонтаж и монтаж на помпа на съединител (като се има в предвид на какво място е и колко клеясало е всичко , а и колко пари струва помпата ) те си станаха доста парички , а в момента ги нямам. Интересното е че помпата я обезвъздучихме и като се натисне буталото всичко работи , а като монтирахме педала той пропада. Пробвах на запалена кола ръчно да натисна педала и да включа на скорост ,но уви нищо не става скоростире изхрупаха и не влезе . А докато обезвъздушавахме пробвахме помпата и палчето което тя мести се местеше нормално, а селед като сложихме педала не се поместваше достатъчно. Не знам какво да я правя. Чакам едно момче което се е занимавало с колата преди да я купя, да дойде да я погледне и да каже дали ще може да я оправи . Ако не става ще трябва да намеря отнякаде пари и в сервиз. Кофтито е че толкова исках тази кола , а сега не мога да я оправя , направо ми се реве. Но все някога ще се оправи и ще я подкарам с удоволствие.

Comment

Колега 150 ми е смяната на съединител , говорим за труд. 170 съединител. Като сложим демонтаж и монтаж на помпа на съединител (като се има в предвид на какво място е и колко клеясало е всичко , а и колко пари струва помпата ) те си станаха доста парички , а в момента ги нямам. Интересното е че помпата я обезвъздучихме и като се натисне буталото всичко работи , а като монтирахме педала той пропада. Пробвах на запалена кола ръчно да натисна педала и да включа на скорост ,но уви нищо не става скоростире изхрупаха и не влезе . А докато обезвъздушавахме пробвахме помпата и палчето което тя мести се местеше нормално, а селед като сложихме педала не се поместваше достатъчно. Не знам какво да я правя. Чакам едно момче което се е занимавало с колата преди да я купя, да дойде да я погледне и да каже дали ще може да я оправи . Ако не става ще трябва да намеря отнякаде пари и в сервиз. Кофтито е че толкова исках тази кола , а сега не мога да я оправя , направо ми се реве. Но все някога ще се оправи и ще я подкарам с удоволствие.
              май не стана ясно дали като натиснеш педала той се връща или остава в натиснато положение?!?! ако педала работи коректно т.е. има подобаваща твърдост, прави нормалн ход и не остава натиснат то тогава трябва един човек да натиска педала и един да гледа отпред в двигателният отсег дали вилката на съединителя се движи. ако вилката се движи, тогава трябва й се измери колко е разстоянието между натиснато положение и отпуснато. при този вид мотори трябва да бъде от порядъка на 16,12 - 18,2 мм.
              Така ще разбреш дали проблема ти е в хидравличната част от съединителя. ако вилката се движи нормално значи помпата и педала работят коректно и трябва да тъпсиш проблема вътре при самият съединител. Успех и дано е малкият дявол, че да сваляш наново скоростите си е голям гърч
              Last edited by ves_v8; d.m.y г., 18:50.
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                май не стана ясно дали като натиснеш педала той се връща или остава в натиснато положение?!?! ако педала работи коректно т.е. има подобаваща твърдост, прави нормалн ход и не остава натиснат то тогава трябва един човек да натиска педала и един да гледа отпред в двигателният отсег дали вилката на съединителя се движи. ако вилката се движи, тогава трябва й се измери колко е разстоянието между натиснато положение и отпуснато. при този вид мотори трябва да бъде от порядъка на 16,12 - 18,2 мм.
                Така ще разбреш дали проблема ти е в хидравличната част от съединителя. ако вилката се движи нормално значи помпата и педала работят коректно и трябва да тъпсиш проблема вътре при самият съединител. Успех и дано е малкият дявол, че да сваляш наново скоростите си е голям гърч
                Еми когато обезвъздушавахме помпата , вилката се движеше нормално, но след време като сложихме педала той пропадаше. Като го поразръчках малко да видя дали е сложен правилно нещо му стана и педала не пропадаше , но беше много мек , нямаше много съпротивление. А само да попитам , за да сваля помпата на педала трябва да махна педалите и тази планка която е за спирачката , че го гледах и не намерих начин да я сваля .

Comment

МОЖЕ ДА Е ОТ МНОГО НЕЩА КАКЪВ Е ТОЧНО ПРОБЛЕМА

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

МОЖЕ ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА

Comment

Първоначално публикувано от Italia75 Покажи съобщение
                    МОЖЕ ДА Е ОТ МНОГО НЕЩА КАКЪВ Е ТОЧНО ПРОБЛЕМА

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

МОЖЕ ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА
                    Не е нужно да е с главни букви,вижда се доста добре.

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

Еми когато обезвъздушавахме помпата , вилката се движеше нормално, но след време като сложихме педала той пропадаше. Като го поразръчках малко да видя дали е сложен правилно нещо му стана и педала не пропадаше , но беше много мек , нямаше много съпротивление. А само да попитам , за да сваля помпата на педала трябва да махна педалите и тази планка която е за спирачката , че го гледах и не намерих начин да я сваля .
                    По този начин както обясняваш ми прилича на някоя от помпите,но така малко трудно се диагностицира.
                    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

и аз смятам, че е най – вероятно проблема в някоя помпа или теч, но по-добре първо наблегни на обезвъздушаването пак, пък после всякакви други мерки....
                      Защото доста гадничко се обезвъздушава, т.е. доста помпене му е майката, докато дойде педала и най - добре вземи някой да ти съдейства при процедурата...
                      Ако всичко е наред там, вече е ясноще се берат ядове... Успех!!!
                      Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
                      Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

Благодаря за помоща колеги. Сега говорих с едно момче и му казах как стоят нещата. Казах му че сме обезвъздушили помпата и че след това работи и вилката се измества , а след 10 - 15 мин пак не работи и той ми каза че някои семеринг сигурно е изпуснал и губи налягане. Утре ще сменя помпата на педала и ще видя дали ще има разлика. Дано успея защото съм на ръба да се откажа . Много е кофти да мечтаеш за Алфа Ромео толкова години и накрая да я гледаш в гаража и да си безсилен да направиш каквото и да било. Просто в момента нямам финансовата вазможност да я закарам в сервиз и ще трябва сам да се оправям. Пожелайте ми успех и се надявам утре да изгоря малко бензин с нея . Поздрави.

Comment

относно семерингите не искам да те разочаровам, но сигурно трудно ще намериш, ремонтни комплекти за хидравличните помпи не се продават, а в специализираните магазини за семеринги и гумички нямаше такива, аз си купувах помпа, нова.
                          Ще намериш и на добри цени, защото има помпи и от порядъка на 100+лв. хайде със здраве и утре да имаш добри новини...
                          Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
                          Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

Първоначално публикувано от YORDAN alfa maniac Покажи съобщение
                            относно семерингите не искам да те разочаровам, но сигурно трудно ще намериш, ремонтни комплекти за хидравличните помпи не се продават, а в специализираните магазини за семеринги и гумички нямаше такива, аз си купувах помпа, нова.
                            Ще намериш и на добри цени, защото има помпи и от порядъка на 100+лв. хайде със здраве и утре да имаш добри новини...
                            Аз когато правих такава намерих по размер комплектче и за мое голямо учудване помпата стана.Вече 5 месеца някъде няма проблеми.Все пак всичко си проличава като се свали,а иначе ново е по-добре.
                            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Изглежда или иска още обезвъздушаване или има пропуск от някъде и взема въздух свен помпата огледай за теч всички връзки по трасето успех.
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X